JOULULANKAKALENTERI

Luukku 3

Oletko hankkinut Joululankakalenterin? Kirjaudu tästä sisään:

3.12

Tänään on esittelyssä ihania käsityöpuoteja, joissa on aina yhtä kiva käydä! 

Ja jouluvalmistelut jatkuvat, vielä on paljon tehtävää, mutta joulun odotus onkin parasta. 

Eijan Kudontaputiikista saa käsinvärjättyjä KUDON-erikoislankoja ja RugDesing-mittatilausmattoja. 

Pidätkö sinäkin pehmeästä villasta ja pellavasta? Lepäävätkö sinunkin silmäsi luonnon kauniiden värien keskellä? Eija perusti Kudontaputiikin vuonna 1999 ja on siitä lähtien värjännyt käsin lankoja ja matonkuteita. 

KUDON-langat ovat laadukkaita, käsinvärjättyjä lankoja. Valikoimasta löytyy erimerkiksi Silkkimerinoa, Bambumerinoa, Silkki-maito-aloeta ja Merino Sukkis -lankaa. Näissä langoissa ei ole ympäristöä kuormittavia keinokuituja. 

RugDesignin matot ovat ekologisia ja Suomessa käsintehtyjä. Matot ovat tyylikkäitä ja sopivat skandinaaviseen sisustamiseen. Raaka-aineista monet ovat kierrätysmateriaaleja ja tuotteilla on pitkä käyttöikä. Matot tehdään mittatilaustyönä, yksilölliseen käyttötarpeeseen. Käsityönä Suomessa suunniteltu ja valmistettu matto tuo työtä Suomeen.

Eijan Kudontaputiikin kivijalkakauppa on muuttamassa joulukuussa Ylöjärven keskustasta Tampereen Lielahteen Federleynkatu 19, 33400 Tampere. Tuotteita löytyy eijakudontaputiikki.fi-verkkokaupan lisäksi myös Tampereen Kehräsaaren Käsityökortteli-kaupasta.

Lahjani Sinulle: 

Päivän lanka

Lanka: KUDON Merino Sukkis

Väri: Himmeli

Raaka-aineet: Merino-tencel (merinoa 80 %, tenceliä 20 %, 100 g = 350 m) 

Ominaisuudet: Tämä lanka on erittäin pehmeää, hengittävää, eikä kutita herkkääkään ihoa. Tencel toimii langassa vahvikkeena, joten tämä lanka sopii myös sukkalangaksi. Tämä lanka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi neuletakin, unisukkien ja kaulurin neulontaan. 

Tässä langassa ei ole yhtään keinokuituja. Sekä merinovilla että tencel ovat luonnonmateriaaleja. Tencel on eukalyptuspuusta valmistettua kuitua.

Eijan Kudontaputiikki

PÄIVÄN TARJOUS

Tänään voit tilata Eijankudontaputiikki -verkkokaupasta viisi minivyyhtiä yhteishintaan 14 €.   

Yhdestä vyyhdistä riittää kahteen mukinlämmittimeen, joten tästä setistä valmistuu 10 mukinlämmitintä.

TEKSTIILI-JA KASVIVÄRit

Videolla kattilassa on kuivatuista mangonkuorista tehty väriliemi. Eija värjää Kudon Bambu-merinovillalankaa. Väriliemeen lisätään kuupalla alunaa. Alunaa käytetään kasvivärjäyksessä värin kiinnittämiseen. 

Eija värjää pieniä eriä yleensä kattilassa. Hän hyödyntää erilaisia värjäysmenetelmiä, kuten kuuma- ja kylmävärjäystä. Hän käyttää myös suomalaisia tekstiilivärejä. Kesäkaudella hän käyttää värjäämiseen erilaisia luonnosta saatavia kasveja. 

Tavoitteena on järjestää värjäyskurssi kesällä 2021 Tampereella. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jo etukäteen! 

 

PÄIVÄN OHJE

Tämän päivän ”salaisessa luukussa” on Merja Ojanperän suunnittelema pussukka.

Kauniiseen, pieneen pussukkaan voit käyttää päivän lankaa, mutta myös luukun 5 lankaa, jota alkuperäisessä ohjeessa on käytetty. Lisäksi tarvitset hiukan vaaleaa pohjalankaa. Mutta siitä lisää kun kirjaudut ohje -osioon. 

Käyttäjätunnus: Joulu

Salasana: Löytyy ”oikean”, fyysisen joululankakalenterin luukusta nro 1. 

Oletko hankkinut Joululankakalenterin? Kirjaudu tästä sisään:

virkkauskirja -15%

Suosittu virkkauskirja The Ultimate Granny Square sourcebook  sisältää 100 virkatun ruudun ohjeet! Ihana joululahja itselle tai lahjaksi! Nyt joululankakalenterin kunniaksi -15% alennus!! Lue lisää ja tilaa Arteenin verkkokaupasta.

Ruokosuon torppa

Ruokosuon Torppa on pieni yritys Konginkankaalla, jonka päätoimiala on tuottaa käsinkehrättyjä lankoja mm. asiakkaiden koirien ja lampaiden villoista. Lisäksi yrityksen omistaja käy keritsemässä lampaita harrastelampoloissa. Ruokosuon Torppa kuuluu Suomen Käsityöyrittäjiin ja koska markkinat ja joulutorit on Koronan takia peruttu, on käsityöyrittäjät perustaneet käsitöiden tavarataloketjun, johon myös Ruokosuon Torppa kuuluu. Käsityöyrittäjät ovat antaneet toisilleen tuotteitaan joulun ajaksi myyntiin. Näin mahdollistamme monipuolisen tuotevalikoiman asiakkaillemme. 

Ruokosuon Torpasta löytyy tuotteita mm. Sanskilta, Meimi Designilta, Hiialta, Paulankalta, Loruloimelta, Eijan kudontaputiikilta, Uniikit.comilta, Neuvosen tilalta, Sipilän lammastilalta, Unnaslahden tilalta, Sarvijoen Kehräämöltä, Rakulalta, Paperisilppurilta ja paljon muiltakin suomalaisilta käsityöyrittäjiltä. Puodin aukioloajat löytyy Ruokosuon Torpan face-sivuilta ja postikin kulkee. Pidän myös kehruukursseja sekä kunnostan myyntiin vanhoja rukkeja sekä teen asiakkaiden rukkeihin testikehruuta.

 

Jouluinen tarinamme

Kertomuksemme jatkuu jouluaattoon saakka.
Tarinan ovat kirjoittaneet Tuuli ja Saila HuippuCopy Oy:stä ja kuvittanut Jasmine,  16-vuotias lukiolainen.
Ihanaa taiteellisuutta ja luovuutta iloksenne. Tervetuloa mukaan!