JOULULANKAKALENTERI

Luukku 4

Oletko hankkinut Joululankakalenterin? Kirjaudu tästä sisään:

4.12

Yhteystietomme:

Share on email

Jaanan lankapaja

Olet saanut avata nyt 4. luukun Joululankakalenteristasi! Kivaa!

Lanka on täysin suomalaista villaa ja se on vahvistettu nylonilla. Meidän neulojien puheissa siis sukkalankaa.

Alahärmäläiset lammastilat ovat lapsuuden ystävieni ja haen itse sekä lajittelen villan kehräämöille. Tämän langan villa on siis lakeuksilta kotoisin.

Luonnonvalkoinen väri on lampaan oma luonnollinen väri, joka pesun jälkeen vaalenee. Tätä lankaa ei ole käsitelty kuin kehruuvaiheessa pesemällä se ja käyttämällä siihen kehruuöljyä. 

Suomalainen villakuitu on melko lyhyttä ja kehruuprosessissa syntyy siis myös solmuja lankaan. Solmu langassa on siis myös yksi osa villan hävikin minimoimista.

Lahjani sinulle tänään: 

Villan käyttö ja hoito

Valmis tuote kannattaa pestä ennen käyttöä, niin villakuitu avautuu ja pehmenee entisestään.

Villa pitää happamista etikka kylvyistä, joten sitä kannattaa lisätä aina hiukan jokaiseen huuhteluveteen.

Elävä villakuitu hoitaa itse itseään, siksi tuulettaminen ulkona on paras puhdistuskeino villalle. Villa kannattaa pestä vain, jos se oikeasti likaantuu tai alkaa haisemaan.

Ja vaikka lankaan on lisätty nylon, suomenlampaan villa huopuu kovassa hankauksessa, joten pesut kannattaa suorittaa villapesuohjelmalla tai käsinpesten. Max lämpötila 40 astetta.

Jaanan Lankapaja, Lakian lairalta

Päivän tarjous

Joululankakalenterin ostaneille löytyy kiva koodi salasanan takaa, käy kurkkaamassa! 
Kaikille muille nyt Jouluisten kässämessujen ajan on monenlaista tarjolla, tervetuloa verkkokauppaamme!

NEULEYHTEISÖ NETISSÄ

 

Kaapelimaista on Jaanan käsityöaiheinen Youtube kanava, jossa voit seurata hänen käsityöprojektien edistymistä. Kesäisin ilmestyy myös kasvivärjäysjaksoja ja saattaapa siellä tapahtua muutakin.

Käsityöaiheiset youtube kanavat ovat mahtava tapa tutustua uusiin ihmisiin, erilaisiin käsitöihin, tekniikoihin ja saatat jopa löytää sieltä tsemppikaverin ja porukan, jonka kanssa voi neuloa tai virkata yhdessä jotain kivaa. Yhteisneulontoja, kaleja, caleja, arvontoja ja haasteita.